Páginas

viernes, 30 de enero de 2015

CELEBREM EL DIA DE LA PAU

Bona nit famílies!

Com ja sabeu, avui divendres 30 de gener hem celebrat el Dia de la Pau a l’escola. Ho hem fet tots junts al pati

Però abans d’explicar-vos la celebració d’avui, us comentaré el que hem fet durant aquestes dues setmanes prèvies al Dia de la Pau per entendre aquest concepte (Pau), que potser per els més petits resulta una mica abstracte.


El primer que varem fer va ser fer una conversa on varen sortir coses molt interessants! Mireu: 


                       

Després d’aquesta conversa tant interessant, els vaig explicar un conte: “Què és la Pau?” i vàrem poder comparar el que deia el conte amb el que havia sortit a la nostra conversa. Va ser una activitat ben interessant, i que com molts haureu vist està penjada al suro del passadís.


Com heu pogut veure també aquests darrers dies, a la paret del pati hem pintat un dibuix amb el símbol de la pau; i on cadascun dels alumnes de l’escola hi ha participat deixant l’empremta de la seva mà. Aquí en teniu el resultat: 

























I ara que tots els cavallers ja teníem ben clar què és la Pau estàvem preparats per el gran dia!

CELEBRACIÓ DIA DE LA PAU (Divendres 30 de Gener)

Per inaugurar l’acte, els alumnes de sisè ens han llegit un text que ells havien preparat especialment per aquest dia. Seguidament tots junts hem cantat la cançó de “Paz, paz, paz” de Juanes; que fa dues setmanes que practiquem a l’aula i que segurament aquests dies haureu sentit bastant a les vostres cases! Per si un cas no fos així us deixo l’enllaç perquè la pugueu escoltar, la fitxa de la cançó que varem fer a l’aula i el vídeo d’avui mentre cantàvem tots junts:





Finalment, cada classe ha penjat a la reixa del pati el colomet de la pau que s’havia pintat a l’aula dies abans. 





I fins aquí l’entrada d’avui; però molt prest tal i com us vaig prometre l’altre dia, us penjaré una entrada molt interessant, del racó que hem posat en funcionament fa dos dies a l’aula! Segur que ja esteu ben informats, però dilluns hi haurà sorpreses, ja veureu!

Bon cap de setmana cavallers i famílies!

Àngels

jueves, 29 de enero de 2015

PROJECTE LLUM – CINQUÈ ENTRA A L’AULA DELS CAVALLERS

Bona nit famílies!

Ahir dimecres,  els alumnes de 5è varen venir  a la nostra aula a fer l’activitat que ells havien preparat sobre el Projecte de la Llum.

Ens varen parlar del moviment de rotació de la terra; de quan temps tarda la terra en donar la volta sobre sí mateixa; amb quin instrument es mesura el temps; també ens parlaren de les quatre estacions de l’any, de quan temps dura la terra en donar la volta sencera al sol, etc.

Els cavallers estaven ben atents a l’explicació, ja que ho varen fer amb un suport visual (bolla del món) i varen fer ells mateixos la demostració perquè s’entengués millor.

Un altre cosa de la que ens varen parlar va ser dels conceptes transparent, opac i translúcid, i perquè s’entenguessin bé aquests tres conceptes ens feren una demostració amb una capsa pintada de negre (la part interior) per tal de poder veure millor els objectes.

També ens varen fer altres experiments que ara  podreu veure a la presentació de  fotografies.

                              

Com podeu veure ens ho passem genial! I ahir, especialment na Carla va disfrutar molt, ja que els que varen venir a fer l'activitat eren la seva mare amb els  seus alumnes. Estava molt emocionada!

Fins demà famílies!

Àngels

miércoles, 28 de enero de 2015

INICIEM EL PROJECTE DE LA LLUM!

Bona nit famílies!

Com ja sabeu, aquesta setmana hem iniciat a nivell d’escola el Projecte de la Llum. Els objectius d’aquest projecte són:
  • Diferenciar llum i obscuritat
  • la necessitat de tenir dos elements per a poder veure, una Font de llum i l’ull com a perceptor de la llum.
  •  Identificar i diferenciar diferents fonts de llum (naturals i artificials): sol, estels, bombetes, làser, foc...
  • Descobrir i diferenciar objectes que tenen la propietat de ser fosforescents o que poden emmagatzemar la llum cert temps.
  •  Conèixer les parts de l’ull
  • Classificar els objectes segons la capacitat de deixar passar la llum: opacs, translúcids i transparents
  • Observar la trajectòria de la llum
  • Observar que la llum es dirigeixi en línea recta
  •  Conèixer el principi de reflexió i refracció
  • Descobrir l’origen de les ombres
  • Descobrir les ombres en manifestacions artístiques
  •  Producció d’ombres
  •  Apreciar la variació de la mida de les ombres segons la posició de la Font de llum
  • Identificar el sol com a la nostra principal Font de llum
  • Relacionar el moviment de rotació de la terra amb el dia i la nit (llum – obscuritat)
  •  Descobrir que la llum blanca és la suma de tots els colors
  • Descobrir que la llum negra és l’absència de llum
  • Descobrir el procés de formació d’un arc de Sant Martí

Ens hem organitzat de tal manera que cadascuna de les classes prepararà una activitat per a la resta de classes, adaptant cadascuna d’aquestes activitats al nivell maduratiu que li correspon.

A l’aula dels Cavallers, ahir varem començar amb la primera activitat que ens varen presentar un grupet de boixos/es de la classe de 6è. Ells varen venir a explicar-nos el concepte de reflexió i refracció fent “màgia”.



Aquí us deixo una presentació de fotografies perquè ho pugueu veure: 

                                

Avui, hem fet una petita conversa per recordar el que es va fer ahir a aquesta activitat i el resultat ha estat aquest:

ÀNGELS: Qui se’n recorda de l’activitat que ens varen venir a explicar ahir els boixos/es de 6è? Què varem fer?

IRINA: Lo del reloj de la luz

OLMO: La pajita va marcando la hora

CARLA: Si ponemos un “rotula” (rotulador) en un vaso de agua parece que está roto y se ve un poco la luz.

PABLO: Tenían un papel que tenía flechas y lo pasaba por el vaso de agua y giraba al otro lado.

DAVID: Tenien un boli que feia llum (referint-se a un làser) i estava per totes parts sa llum i era màgic.

RUBÉN: Si ponemos la pajita adentro y la pegamos pues no se podrá romper.

CHRISTIAN: Que con el vaso con la flecha...

KENZO: Si pones el reloj a la silla y pones una luz el palito eses se mueve de sombra.

GISELA: Cuando le da el sol a la pajita la pajita enseña que hora es.

IDAIRA: Cuando está el CD adentro del agua se le pone la luz adentro y se ve la mesa.

OLMO: Un disco se pone en el agua y no se oxida. Le da la luz y  rebotea (rebota)

IRINA: Cuando hay un vaso de agua y hay dos flechas pintadas en un papel y lo pasamos por detrás del agua se iban para la derecha pues para la izquierda.


Una conversa ben interessant!! 

Aquesta setmana us aniré penjant les altres activitats que facem sobre el Projecte de la Llum.

Fins demà cavallers i famílies! 

Àngels

domingo, 25 de enero de 2015

ACTIVITATS DE LA SETMANA

Aquesta setmana hem estat també ben ocupats!

Com us hauran contat els vostres fills/es aquesta setmana hem tingut els suros de l’aula buits, ja que els havien de pintar de color. Divendres va venir el pintor i els va deixar ben polits!
Ara ja els tenim a punt per tornar-hi penjar totes les coses! Mirau:




Recordeu el dibuix abstracte que varem fer la setmana passada sobre l’hivern? Doncs aquests dies l’hem acabat escrivint a sobre del dibuix la paraula HIVERN. Ho hem fet també amb pinzells i hem pogut comprovar que escriure amb pinzell fa que no seguem tan precisos en el traç, però ens ha encantat, ja que és una manera diferent d’escriure!




















Durant les hores de desdoblament hem jugat un altre cop al bingo de lletres, ja que és una activitat que els agrada molt i dóna molt de sí. Aquesta setmana però hi hem afegit un punt més de dificultat: Ara ja no només havien de reconèixer les lletres, sinó que després havien de pensar i escriure a la pissarra (de manera voluntària) una paraula que comencés per aquella lletra. Us deixo algunes fotografies de l’activitat:























Aquesta setmana també varem contar un conte molt divertit!! Es diu “Un Llibre” i el seu autor és Hervé Tullet. Ens ho varem passar genial!


L’autor, amb aquest conte ens vol demostrar lo interactiu que pot arribar a ser un llibre de tota la vida (fet de paper i tinta, d’aquells que es poden girar les pàgines, els podem tocar,el podem olorar ...); envers tots aquests aparells moderns (ipads, e-books, tablets, portàtils,  etc.), que tot i que també tenen les seves avantatges, a vegades ens fan oblidar la màgia i la riquesa d’un llibre/conte de tota la vida.
A nosaltres ens ha encantat aquest conte, ja que s’aconsegueix una interacció amb el lector que fa que sigui un conte màgic. Màgic perquè se’t proposen una sèrie d’accions a cada pàgina: posar el dit damunt, fregar, sacsejar, bufar, picar de mans i després de passar la pàgina......TAXAAAN, MÀGIA!! Cadascun dels boixos/es ha sortit a realitzar una d’aquestes accions i han pogut comprovar en primera persona la màgia del conte.               
Perquè ho pugueu entendre millor i veure-ho amb els vostres propis ulls, us poso un vídeo, que tot i que està en anglès es pot apreciar perfectament la intenció del conte. 


I no ens podem oblidar de na Maia!! Com us dic cada setmana és un gust veure com els boixos i boixes cuiden d’ella, la observen, li canten, li parlen; i en definitiva, com es fan responsables d’ella. Aquí en teniu el resultat:







Com sabeu, divendres que ve, dia 30 de gener és el Dia de la Pau. Per això aquesta setmana ja hem començat a parlar una mica d’aquest dia i hem començat a practicar una cançó que cantarem tota l’escola junta el proper divendres. Durant els pròxims dies us aniré contant una mica més sobre les activitats prèvies al Dia de la Pau.

Aahh i per cert, us he de contar un secret!! Aquesta pròxima setmana tindrem algunes novetats dins l'aula. Només us puc donar una pista:

SShhhhtt.....És un secret!



Fins demà famílies!

Àngels